Tein koivusta 220x170x22 liimalevyn, johon jyrsin käsijyrsimellä pienet urat reunoihin, kahvat ovat hamppuköyttä, jotka pujoittelin 10 mm reikien kautta levyn läpi. Lopuksi solmin ja poltin päät umpeen. Sivuun tein polttokuvan kolvilla.
Käsittelin tarjottimen kylmäpuristetulla pellavaöljyllä, jota käytän pääasiassa leikkuulautojen ja muiden ruuanlaittoon liittyvien töiden ohella. Siitä ei tartu makua ruokaan ja öljy imeytyy hyvin puuhun eikä jää pyörimään puun pinnalle niinkuin esim. perus rypsi/oliiviöljy. Öljyttynä tarjotin pääsee hengittämään ja puu puhdistaa itse itsensä. Öljyttyjen kalusteiden ja ruuanlaittovälineiden kanssa pitää muistaa säännöllinen öljyäminen, siten puu ei ime kaikkia mahdollisia tahroja itseensä sekä pinta pysyy parempana.
Tarjoittimen voisi käsitellä myös lakalla, jolloin puulla olisi suojaava kalvo, joka estäisi mahdolliset tahrat ja värjäytymät.
Somisteena kuvissa käytin Koskelan Keramiikasta ostamiani astioita. Koskelan Keramiikka sijaitsee Ähtärissä, Ähtärin eläinpuiston läheisyydessä. Keramiikka on harjoittanut toimintaansa jo yli 30 vuotta. Tässä linkki kotisivuille http://www.koskelankeramiikka.fi/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti